"МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ" И У СОМБОРСКИМ СЕЛИМА

 

У понедељак, 21. марта, почела је традиционална акција "Месец  чистоће", у оквиру које грађани Сомбора и насељених места могу бесплатно да се ослободе кабастог отпада који држе у својим кућама и двориштима. Планом акције предвиђено је да Месец чистоће у самом граду Сомбору траје до 26. априла, а како кажу у ЈКП "Чистоћа" Сомбор, акција у сомборским селима почеће другом половином априла.

- Овогодишњи "Месец чистоће" почео је десетак дана раније него иначе, а разлог томе је лепо време, поседовање све неопходне механизације и спремност  запослених, који су у предходном периоду извршили све неопходне припреме на градској депонији како би се несметано могао примити сав планирани отпад, рекао је Никола Пајић директор ЈКП "Чистоћа" Сомбор. Према његови речима, у овом предузећу очекују да се током акције са сомборских улица однесе између 8 и 10 хиљада кубика кабастог отпада.

Акцију "Месец чистоће" финансира град Сомбор који је за одношење отпада са градских улица издвојио 10 милиона, док је из градског буџета за одношење кабастог смећа из насељених места одобрено додатних 5 милиона динара.

Пајић је позвао Сомборце да се укључе у ову акцију и истакао, да се грађани могу обрати ЈКП "Чистоћа" уколико се ради о кабастом отпаду који не могу сами да изнесу испред своје капије. Он је упутио апел суграђанима, да воде рачуна кад износе кабасти отпад или шут испред својих капија, како не би затрпали шанчеве.

Након паузе због католичког Ускрса, акција "Месец чистоће" се наставља сутра, 29. марта 2016. године, када ће отпад бити одношен из следећих улица:

АРСЕНИЈА ЧАРНОЈЕВИЋА
БЕЛОГ ГОЛУБА
САМКА РАДОСАВЉЕВИЋА
МИТЕ ПОПОВИЋА
ВОЈНИЧКА
АЛЕКСЕ ШАНТИЋА
БРАНИСЛАВА НУШИЋА
СПОРТСКА

    Ко је на мрежи: 47 гостију и нема пријављених чланова