550 ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ У СОМБОРСКИМ СЕЛИМА
550 ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ У СОМБОРСКИМ СЕЛИМА

Црвени крста Сомбор је почео дистрибуцију четврте транше помоћи за социјално угрожена лица, настањеним у насељеним местима на територији града Сомбора. Ради се о 550 прехрамбених пакета које ће корисници социјалне помоћи преузети у месним заједницама свог становања.

Дистрибуцији хуманитарне помоћи присуствовао је заменик градоначелнице Града Сомбора, Антонио Ратковић, који је истакао да локална самоуправа у Сомбору води одговорну политику према социјално угроженом становништву, како у граду тако и у селима.

  • Овим град наставља да брине о својим социјално најугроженијим становницима и сигуран сам да ћемо тако наставити. До краја године нам предстоји још једна транша поделе пакета која ће бити највероватније у децембру, а и у наредној години су планирана средства из буџета за ту намену.

Као и у претходним траншама садржај пакета је исти, односно пакети садрже по три килограма пиринча и шећера, четири килограма пасуља, три литра уља, тестенину, конзервирано поврће и друге прехрамбене потрепштине.

 

Оставите одговор

Close Menu