550 ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ У СОМБОРСКИМ СЕЛИМА
550 ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ У СОМБОРСКИМ СЕЛИМА

Трећа транша прехрамбених пакета у 2020. години за социјално угрожена лица у насељеним местима и салашима на подручју Града Сомбора почела је јуче из просторија Црвеног крста.

Дистрибуцији прехрамбених пакета присуствовао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић који је овом приликом истакао да је локална самоуправа током пандемије корона вируса поделила и 350 пакета за социјално угрожене вишечлане породице у граду.

  • Током пандемије корона вируса подељено је око 11 хиљада пакета пензионерима, као и око 350 пакета социјално угроженима на територији града. С обзиром да су ове редовне транше пакета намењене сеоским срединама, гледали смо да тих 350 пакета, које смо добили, поделимо социјално угроженим вишечланим породицама у самом граду. Трудили смо се да током пандемије обиђемо све те породице и да им помогнемо. Свакако је битно да се настави брига за сва наша насељена места, с обзиром да социјално угрожени у граду имају право на народну кухињу, а ово је један вид помоћи ка становницима ових 15 насељених места, рекао је Ратковић.

Корисници социјалне помоћи пакете ће моћи да преузму у својим месним заједницама. У сваком од 550 пакета се налази по три килограма пиринча и шећера, четири килограма пасуља, три литре уља, тестенина, конзервирано поврће и друге прехрамбене намирнице.

 
Close Menu