АЛЕКСАНДРА ТЕПАВАЦ ОСВОЈИЛА БРОНЗУ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У БОКСУ
АЛЕКСАНДРА ТЕПАВАЦ ОСВОЈИЛА БРОНЗУ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У БОКСУ

Александра Тепавац, чланица Боксерског клуба „Сомбор“, наступила је за репрезентацију Србије на Европском првенству за јуниоре и јуниорке у боксу које је одржано у месту Галаци у Румунији. На првенству је учествовало више од 450 такмичара и такмичарки из 35 земаља.

Александра која се боксом бави свега годину дана, такмичила се у категорији до 63 килограма и у конкуренцији 15 такмичарки у својој категорији, освојила је бронзану медаљу. Она је у осмини финала победила представницу Литваније, у четвртфиналу представницу Украјинку, а у полуфиналу је изгубила од Италијанке која је касније освојила прво место.

Ово је највећи успех боксерског клуба „Сомбор“ од оснивања, односно од 1947. године, а поред Александре, у саставу репрезентације из БК „Сомбор“ је био и тренер Миро Митровић.

Александра се припрема за овогодишњи Куп нација који ће бити одржан у Врбасу од 14. до 18. августа. Према њеним речима, на овом престижном међународном такмичењу не жели да брани сребрно одличје које је освојила на првенству Старог континента, већ хоће да нападне злато.

 
Close Menu