ДАН ЛАЗЕ КОСТИЋА СЕДМИ ПУТ! ЛАУРЕАТ, САША РАДОЈЧИЋ
ДАН ЛАЗЕ КОСТИЋА СЕДМИ ПУТ! ЛАУРЕАТ, САША РАДОЈЧИЋ

Књижевна манифестација „Дан Лазе Костића“, посвећена најкарактеристичнијем песнику српског романтизма и најлепшој љубавној песми „Санта Мариа дела Салуте“, ове године ће бити одржана по седми пут. Манифестација ће бити одржана у понедељак, 3. јуна 2019. године, а програм код Лазине клупе на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору ће почети од 11 сати. У случају лошег времена програм ће бити одржан у сали Дечјег одељења Градске библиотеке.

Жири песничке повеље „Венац Лазе Костића“, у саставу Предраг Богдановић Ци, Стојан Бербер и Горан Малбаша, донео је одлуку да ове године ова престижна награда припадне Саши Радојчићу.

Саша Радојчић, песник, књижевни критичар, есејиста. Рођен је 12. јануара 1963. године у Сомбору. Школовао се у Сомбору и у Београду где је дипломирао и докторирао филозофију на Филозофском факултету, а магистрирао на Филолошком факултету. Предаје филозофију уметности на Факултету ликовних уметности у Београду. Члан је уредништва у часописима „Literary Links“, „Књижевни магазин“ и у часопису за културу „Домети“, чији је био главни и одговорни уредник. Добитник је следећих награда: за књижевну критику „Милан Богдановић“, за књиге песама „Бранко Ћопић“ и „Ђура Јакшић“, а „Дисову“ награду је добио за укупно песничко дело.

У оквиру манифестације истог дана, од 18 сати, у сали Дечјег одељења, биће представљен роман Љиљане Пакић „Све љубави Лазара Костића“.

Манифестацију Дан Лазе Костића организују Градска библиотека „Карло Бијелицки“ и Удружење грађана „Раванградско пролеће“.

 

Оставите одговор

Close Menu