ДАНАС И НАРЕДНИХ ДАНА СУНЧАНО, ЗА ВИКЕНД ТЕМПЕРАТУРЕ ПРЕКО 15°C
ДАНАС И НАРЕДНИХ ДАНА СУНЧАНО, ЗА ВИКЕНД ТЕМПЕРАТУРЕ ПРЕКО 15°C

Након две зимске епизоде на самом почетку астрономског пролећа, у наредном периоду коначно ћемо имати прилику да уживамо у временским приликама какве приличе календару. Почевши од викенда температуре ће се вратити у нормалу, док ће у другом делу наредне седмице врло вероватно бити чак и изнад нормале. Мраз ће на 2м висине бити претња још у петак, док се могућност приземног мраза на 5цм задржава још и у данима викенда. Понедељак и уторак биће ветровити.

Данас у Сомбору сунчано и још топлије време, након чешће појаве мраза у јутарњим сатима. Јутарња температуре ће бити мало испод нуле, а максимална дневна око 15°C.

У данима викенда преовладаваће мало до умерено облачно време са сунчаним интервалима који ће бити дужи у суботу. Јутарње температуре кретаће се између 2 и 4°C, док ће максималне дневне бити у интервалу од 15 до 17°C.

Према подацима сајта Војводина метео, у понедељак и уторак ће преовладавати претежно сунчано и још мало топлије, али ветровито време. У понедељак ће дувати јак југоисточни ветар, на ударе и олујне јачине, у уторак умерен до јак, понегде на ударе и олујне јачине. Слабљење ветра очекује се у другом делу дана. Максималне температуре у понедељак ће бити између 15 и 17°C, а у уторак између 16 и 18°C.

Од 9. априла максимуми око 20°C

Војводина метео пише да се од четвртка 9. априла уз даљи лагани пораст температура, очекује да максималне дневне температуре достижу око 20°C. Постоји тенденција да у петак и за дане наредног викенда дневне температуре пређу 20°C.

 

Оставите одговор

Close Menu