ДИКСИЛЕНД ВЕЧЕ ОДУШЕВИЛО СОМБОРЦЕ
ДИКСИЛЕНД ВЕЧЕ ОДУШЕВИЛО СОМБОРЦЕ

У Сомбору је одржан први Фестивал уличних свирача „Dixieland night“. Музиком, игром и одевним детаљима, центар града се на једно вече вратио у златно доба кабареа, период двадесетих и тридесетих година прошлог века. На балконима улице Краља Петра I, 25 музичара је забављало бројне посетиоце, а врхунац вечери је вио коцерт „Belgrade Dixieland Orchestra“.

Публика је имала прилику да на балконима чује и види Катарину Стојков, The Hat Matters, Пера Стојанчевића, Hot Club OFNS, Богдана Спасића, Steadys, Deeps trio, Горана Стргара, Зорана Иђушки дуо и NS jazz трио, а на централној бини, након приказивања немог филма, наступили су „Belgrade Dixieland Orchestra“, једини оркестар ове врсте у земљи и Плесна школа Раванград.

Први Фестивал уличних свирача „Dixieland night“ у Сомбору је одржан под покровитељством Града Сомбора, а манифестацији су испред Локалне самоуправе присуствовали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, главни урбаниста града Сомбора Милан Стојков и градски већник задужен за област културе и образовања Немања Сарач.

  • За нас је од изузетног значаја да број фестивала у Сомбору повећамо, обзиром да је туристичка понуда у Сомбору почела значајно да расте, рекла је градоначелница Сомбора.
 
Close Menu