ГРАД ДОБИО СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ПИЈАЋЕ ВОДЕ У БАЧКОМ МОНОШТОРУ
ГРАД ДОБИО СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ПИЈАЋЕ ВОДЕ У БАЧКОМ МОНОШТОРУ

Град Сомбор потписао је јуче уговор са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство за добијање средстава за пројекат изградње постројења за пречишћавање пијаће воде у Бачком Моноштору.

Град је на конкурсу Покрајинског секретаријата за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације за 2020. годину конкурисао са пројектом изградње објекта постројења за пречишћавање пијаће воде у Бачком Моноштору, за шта су одобрена тражена средства у износу од 20.000.000,00 динара.

У оквиру пројекта планирана је монтажа и изградња постројења за припрему и прераду пијаће воде Бачки Моноштор тако да пијаћа вода испуњава услове прописане Правилником о хигијенској исправности пијаће воде у смислу физичко-хемијске исправности.

Технолошка опрема у овом постројењу ће бити базирана на „затвореном“ систему филтрације (пешчани филтери), процесу дезинфекције воде натријум-хипохлоритом и филтрацијом отпадне воде од прања филтера.

Опрема која ће се користити у постројењу за припрему и прераду пијаће воде Бачки Моноштор имаће и техничко решење за проблем отпадних вода које настају процесом прања филтера, како не би дошло до загађења животне средине и нарушавања зоне санитарне заштите изворишта, односно ни једна кап воде у технолошком процесу филтрације неће бити одбачена већ ће се поновно враћати у циклус филтрације.

Вредност пројекта износи 67.702.581,00 динара без ПДВ-а. Покрајински секретаријат је обезбедио преко конкурса 20.000.000,00 динара, а остатак средстава обезбеђује Град Сомбор.

 
Close Menu