ГРАД ПЛАЋА ПОЛА КАРТЕ ЗА 950 ЂАКА ПУТНИКА
ГРАД ПЛАЋА ПОЛА КАРТЕ ЗА 950 ЂАКА ПУТНИКА

Покрајинска влада доделила је представницима 45 локалних самоуправа у АП Војводини 182 милиона динара намењених за регресирање превоза ученика средњих школа. Граду Сомбору је по овом конкурсу одобрено 9.770.778 динара, а поред ових средстава, град је у свом буџету обезбедио још 20 милиона динара за регресирање превоза ученика средњих школа, тако да је укупан регрес 45 % у односу на цену месечне карте по свим зонама.

Према речима Горана Тодорића, начелника Одељења за образовање Градске управе, право на олакшице при куповини месечне карте ове године има 950 ђака путника.

  • Град Сомбор и Покрајина од 2005. године регресирају превоз ученика средњих школа и рефундирају део средстава нашим ђацима који путују у школе у другим општинама. У организацији превоза сомборског „Севертранса“ имамо четири зоне, а град Сомбор прве две зоне регресира са 40 одсто, док трећу и четврту зону регресира са 50 одсто. У укупној структури регресирања Покрајина учествује са 13 посто, а остатак пада на терет града. Наравно, цена месечних карата обрачунава се уз комерцијални попуст превозника од 42 %, што је био један од услова приликом расписивања јавне набавке за услуге превозника. Град Сомбор је од 2005. године постепено повећавао ниво регреса, па је са 30 одсто данас регрес 45 одсто, односно половина износа цене месечне карте. Сви ђаци са територије града Сомбора при куповини карте на шалтерима „Севертранса“ остварују бенефите и потребна им је само потврда из школе, коју добијају на почетку школске године – објаснио је Горан Тодорић.

За децу из породица прималаца социјалне помоћи са територије града Сомбора, град је обезбедио бесплатан превоз. Таквих ученика ове школске године је 131.

ЗОНЕ ПРЕВОЗНИКА „СЕВЕРТРАНС“

Градски превозник „Севертранс“ одредио је четири зоне приградског превоза. У I зони налазе се салашарска насеља и Купусина; II зони припрадају Стапар, Светозар Милетић, Кљајићево, Чонопља, Гаково, Бачки Моноштор, Бездан, Апатин, Бања Јунаковић; у III зони су Дорослово, Бачки Брестовац, Алекса Шантић, Телечка, Сивац, Растина, Колут, Станишић, Свилојево, Пригревица, а у IV зони налазе се Риђица, Српски Милетић, Бачки Грачац, Бачки Брег, Црвенка, Сонта, Богојево…

ЦЕНЕ ПО ЗОНАМА

Зона I цена карте са попустом 5.869,60, цена карте за ђаке 3.521,76, регрес града 2.347,84
Зона II цена карте са попустом 6.380, цена карте за ђаке 2.552, регрес града 3.828
Зона III цена карте са попустом 7.656, цена карте за ђаке 3.828, регрес града 3.828
Зона IV цена карте са попустом 8.932, цена карте за ђаке 4.466, регрес града 4.466

 
Close Menu