ГРАДОНАЧЕЛНИЦА РАЗГОВАРАЛА СА МЕШТАНИМА ГОРЊЕ ВАРОШИ – СЛЕДЕЋИ „ОТВОРЕНИ ДАН“ У КОЛУТУ
ГРАДОНАЧЕЛНИЦА РАЗГОВАРАЛА СА МЕШТАНИМА ГОРЊЕ ВАРОШИ – СЛЕДЕЋИ „ОТВОРЕНИ ДАН“ У КОЛУТУ

Акција под називом „Отворени дани“, која се одржава сваке прве суботе у месецу у некој другој месној заједници, у суботу 2. новембра одржана је у просторијама месне заједнице „Горња Варош“. Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је са тимом својих сарадника примила грађане који су желели лично да разговарају са њом и изнесу своје проблеме, захтеве, предлоге и недоумице.

На данашњи састанак са градоначелницом дошло је тридесетак грађана, који су предочили различите предлоге за побољшање живота у Месној заједници „Горња Варош“, а било је и молби за решавање личних проблема. Највише грађана интересовало се за асфалтирање улица, за шта су добили одговор да је израђена евиденција неасфалтираних улица у целом Сомбору, да се одређују приоритети и да се у складу са тим приступа асфалтирању или посипању туцаником. Било је и питања о уређењу тротоара, бициклистичке стазе у Батинској улици, и побољшање расвете уз њу. Грађани су се интересовали и за увођење водовода и канализације у поједине улице. Неколико питања постављено је за изградњу кружног тока на раскрсници улица Солунских бораца и 12. војвођанске ударне бригаде, за шта су добили одговор да је то у интересу града, али да су надлежни Путеви Србије. Предочен је и проблем неименованих улица, за шта су упућени да је решавање у току и да становници улица које нису имале називе и који нису имали кућне бројеве могу у СУП-у бесплатно да промене те податке у документима.

Уз градоначелницу Душанку Голубовић на пријему грађана у МЗ „Горња Варош“ били су начелница Градске управе града Сомбора Хелена Роксандић Мусулин, градски већник задужен за комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић, директор ЈКП „Простор“ Сомбор Горан Нонковић, директорка ЈКП „Водоканал“ Сомбор Јасмина Бобић, директор Центра за социјални рад Михајло Шкорић, директор ЈКП „Зеленило“ Сомбор Момир Миоковић и начелница Одељења за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове Росана Крстић.

Како би изашла у сусрет потребама грађана, градоначелница ће наставити да обилази месне заједнице Града Сомбора. Следећи овакав састанак одржаће се 7. децембра у Месној заједници „Колут“. Грађани који нису у могућности да дођу на ове састанке, а имају жељу да се обрате градоначелници, питања у писаној форми могу предати у своју месну заједницу, или послати на мејл адресу otvorenidani@sombor.rs, након чега ће одговор од градоначелнице добити у писаној форми на своју кућну адресу.

 
Close Menu