ГРАДОНАЧЕЛНИЦА РАЗГОВАРАЛА СА МЕШТАНИМА СТАПАРА – СЛЕДЕЋИ „ОТВОРЕНИ ДАН“ У ДОРОСЛОВУ
ГРАДОНАЧЕЛНИЦА РАЗГОВАРАЛА СА МЕШТАНИМА СТАПАРА – СЛЕДЕЋИ „ОТВОРЕНИ ДАН“ У ДОРОСЛОВУ

Акција под називом „Отворени дани“, која се одржава сваке прве суботе у месецу у некој од месних заједница на територији града Сомбора, у суботу 03. августа одржана је у просторијама МЗ Стапар. Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је са тимом својих сарадника уприличила пријем за двадесетак мештана овог села који су желели лично да разговарају са њом и изнесу своје проблеме, захтеве, предлоге и недоумице.

Становнике Стапара највише је интересовало одржавање путева, асфалтирање улица, уређење банкина, чишћење атмосферских канала и изградња пута Стапар-Сивац. Било је и питања која се тичу уређења „швапског“ и „лазаренског“ гробља. Предложено је и озелењавање атарских путева, што је свакако уврштено у план изградње пута Стапар-Сивац. Грађани овог насељеног места су, такође, изнели потребу да се реши одлагање кабастог отпада, а градоначелница и њен тим су представили решење у виду постављања контејнера који би служили у те сврхе током целе године, а реализација ће ускоро почети. Било је речи и о уређењу централног сеоског парка, уређењу зеленила и постављању нових клупа.

Мештани су похвалили реконструкцију Стапарског пута у Сомбору, као и рад ЈКП „Зеленило“ и ЈКП „Простор“, а неколико њих обратило се градоначелници Душанки Голубовић са молбама за решавање личних проблема.

Састанку су присуствовали и начелница Градске управе града Сомбора Хелена Роксандић Мусулин, градски већник задужен за комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић, директор ЈКП „Простор“ Сомбор Горан Нонковић, извршни директор пословног система ЈКП „Водоканал“ Сомбор Озрен Ковачић и в.д. директор ЈКП „Зеленило“ Сомбор Момир Миоковић.

Након састанка градоначелница, сарадници и представници Савета месне заједнице Стапар обишли су парк, како би видели шта и како би могло да се уреди.

Како би изашла у сусрет потребама грађана, градоначелница ће наставити да обилази месне заједнице Града Сомбора. Наредни овакав састанак биће одржан 07. септембра у месној заједници Дорослово. Грађани који нису у могућности да дођу на ове састанке, а имају жељу да се обрате градоначелници, питања у писаној форми могу предати у своју месну заједницу, или послати на мејл адресу otvorenidani@sombor.rs, након чега ће одговор од градоначелнице добити у писаној форми на своју кућну адресу.

 

Оставите одговор

Close Menu