ИНСПЕКЦИЈА АПЕЛУЈЕ НА ГРАЂАНЕ ДА НЕ ПРАВЕ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ НА ЈАВНИМ ПОВРШИНАМА
ИНСПЕКЦИЈА АПЕЛУЈЕ НА ГРАЂАНЕ ДА НЕ ПРАВЕ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ НА ЈАВНИМ ПОВРШИНАМА

Грађани који имају кабасти отпад, односно отпад који се по својој величини не може одлагати у типске посуде за одлагање (корпа, контејнер, канта и врећа за привремено одлагање отпада) и материјал од градње и рушења објеката, дужни су да исти транспортују на депонију „Ранчево“. Физичком лицу које сопственим возилом довози отпад на депонију не наплаћује се услуга одлагања до 1m3.

Грађани који нису у могућности да сопственим возилом одвезу кабасти отпад на депонију „Ранчево“ треба да се јаве ЈКП „Чистоћа“ Сомбор – служби комерцијале путем телефона на број 415-788, локал 111. По пријави, радници „Чистоће“ ће изаћи на терен и уклонити отпад о трошку корисника услуге што ће бити наплаћено као ванредно сакупљање отпада, а према важећем ценовнику за услуге управљања отпадом.

У кабасти отад спадају: намештај, душеци, машине за прање веша, телевизори, електрични шпорети, мањи електрични апарати, пећи, уљани радијатори, бојлери, умиваоници, прозори, врата, теписи и слично.

Одељење инспекције и комуналне полиције градске управе града Сомбора овим путем скреће пажњу грађанима како се, пре свега, треба односити према животној средини, али и апелује на суграђане да у контејнере или поред контејнера не одлажу кабасти и грађевински отпад. На неколико локација у граду Сомбор се константно око контејнера појављују велике количине нагомиланог отпада, који остављају грађани из зграда, корисници пословних простора, али и други пролазници који долазе аутомобилима или полуприколицама и лагерују отпад поред контејнера, или у већ препуне контејнере.

Да бисмо имали лепши и уређенији град, Одељење инспекције и комуналне полиције апелује на грађане да не одлажу и гомилају кабасти отпад поред контејнера и на јавним површинама, а уједно и позива савесне грађане да дају свој допринос и сва лица која отпад одлажу на непрописан начин пријаве комуналној инспекцији на број телефона 468-241 или путем апликације „Пријави комунални проблем“ (www.prijavi.rs). Пријаве могу бити и анонимне.

Комунална инспекција и комунална полиција ће у наредном периоду вршити појачану контролу поштовања одржавања чистоће у граду Сомбору.

 

Оставите одговор

Close Menu