ИЗВЕШТАЈ СА 188. СЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА
ИЗВЕШТАЈ СА 188. СЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА

На 188. Седници градског већа града Сомбора којом је председавала градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, разматран је дневни ред од девет тачака на којем је између осталог био Нацрт одлуке о установљењу јавних признања града Сомбора, предлог посебних програма из области друштвене бриге о јавном здрављу, предлог решења о именовању чланова штаба за ванредне ситуације града Сомбора, предлог решења о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања по детету у ПУ „Вера Гуцуња“ Сомбор за 2020. годину, као и о питања из области финансија.

Према усвојеном Нацрту одлуке о установљењу јавних признања града Сомбора, у складу са Статутом града установљена су: Октобарска награда Града Сомбора, Повеља Града Сомбора, Повеља Почасни грађанин Града Сомбора и Повеља амбасадор града Сомбора.

Јавна признања се додељују организацијама и грађанима за значајна остварења у привреди, науци, уметности, спорту, образовно васпитном раду и другим друштвеним областима које доприносе развоју Града Сомбора, његовом напретку и просперитету.

 
Close Menu