ИЗВЕШТАЈ СА 37. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА
ИЗВЕШТАЈ СА 37. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА

Одборници су на 37. седници Скупштине града Сомбора размотрили и одлучили о 15 питања из делокруга рада Скупштине. Између осталог, усвојили су Информацију о извршеној екстерној ревизији завршног рачуна буџета града Сомбора за 2018. годину, Извештај о извршењу буџета града Сомбора за 2019. годину за период јануар – јун као и предлогу Одлуке о првом ребалансу Одлуке о буџету града Сомбора за 2019. годину.

Одборници су на јучерашњој седници потврдили мандат новој одборници која је именована уместо недавно преминулог одборника СПС – Јединствена Србија, Милана Ракаса. Реч је о Данијели Ђекић, дипломираном економисти са листе СПС-Јединствена Србија.

Већином гласова усвојени су предлози Одлука о доношењу плана детаљне регулације јужне главне примарне градске саобраћајнице, Одлуке о изради плана детаљне регулације дела блока 29 у Сомбору као и Одлуке о изради других измена и допуна плана генералне регулације на простору индустријске зоне у Сомбору, блокови 102, 103, 114, 115 и 127 .

На 37. седници Скупштине града усвојен је предлог решења о давању сагласности на Правилник о раду ЈКП „Чистоћа“ Сомбор, као и предлог Решења о првим изменама и допунама решења о образовању радног тела – Локалног антикорупцијског форума за праћење примене Локалног антикорупцијског плана за Град Сомбор. Према овом предлогу, на место председника ЛАФ-а именован је Миле Мориц уместо досадашњег председника Ненада Тице, који је дао оставку.

Вршиоцу дужности директора Градског музеја Сомбор Петеру Мраковићу продужен је мандат на период до 6 месеци. Одборници су расправили и о неколико имовинско-правних предлога.

 

Оставите одговор

Close Menu