ЈЕДАНАЕСТИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ЦВЕЋА ОКИТИО СОМБОРСКИ ГЛАВЊАК
ЈЕДАНАЕСТИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ЦВЕЋА ОКИТИО СОМБОРСКИ ГЛАВЊАК

У центру Сомбора јуче је почео 11. Међународни фестивал цвећа, који ће трајати до суботе, 27. априла 2019. године. Ове године учествује више од 200 излагача, од чега је око 80 представника старих заната и близу 130 цвећара.

Испред Градске управе, овогодишњи фестивал цвећа је отворио помоћник градоначелнице за област међународне сарадње, Иван Шимунов. Он је гостима пожелео добродошлицу, а домаћинима да се ова добра традиција настави.

Уз учешће излагача из Србије као и гостију из Босне и Херцеговине и Хрватске, главна сомборска улица зашаренила се од разнобојног цвећа, биљака свих врста и пратеће опреме, изложених на бројним штандовима. Нуде се и разноврсне саксије, средства за заштиту биља, саднице, семење, земља за цвеће, украси за баште, остале потрепштине за хортикултуру…

Представљена су и удружења старих заната, као и она која се баве израдом ручних радова и сувенира, тако да се уз пратећу опрему, на Фестивалу могу пронаћи и рукотворине, ручно рађени накит, производи од меда, колачи и слаткиши, много тога другог.

Љубитљи цвећа манифестацију могу посетити сваког дана од 8 до 20 сати, а покровитељи су град Сомбор и Месна заједница „Венац“.

 

Оставите одговор

Close Menu