КОД КУПУСИНЕ СИНОЋ УКРАДЕНО КИЛОМЕТАР БАКАРНОГ КАБЛА СА ДАЛЕКОВОДА ПОД НАПОНОМ
КОД КУПУСИНЕ СИНОЋ УКРАДЕНО КИЛОМЕТАР БАКАРНОГ КАБЛА СА ДАЛЕКОВОДА ПОД НАПОНОМ

Лопови су синоћ исекли и однели око хиљаду метара кабла са високонапонског далековода, преко којег се струјом из правца Апатина снабдева насељено место Kупусина, објавио је Радио Дунав.

Према информацијама до којих је дошла ова локална радио станица, проблеме у снабдевању електричном енергијом Kупусинци су пријавили око 21 сат, а дежурне службе Електродистрибуције су одмах изашле на терен како би отклониле квар. Убрзо је констатовано да је исечено и украдено око хиљаду метара кабла са далековода, о чему је обавештена и полиција која је изашла на терен како би обавила увиђај.

Kупусина је због ове крађе неколико сати била без струје, а напајање овог села електричном енергијом је потом обезбеђено са мреже преко Бачког Моноштора. За сада није познато на који начин је крађа изведена, с обзиром на то да је мрежа била под напоном а далеководи висине око 15 метара. Прве процене указују да је украдено око километар бакарног кабла, пресека 50 mm2, чија вредност на црном тржишту je велика.

Kако је објавио Радио Дунав, полиција интезивно трага за починиоцима, а истрага је усмерена и према онима који се баве откупљивањем секундарних сировина.

 

Оставите одговор

Close Menu