МЕТЕОРОЛОЗИ НАЈАВЉУЈУ ПРОМЕНЉИВО И ТОПЛО ВРЕМЕ ЗА ОВО ДОБА ГОДИНЕ
МЕТЕОРОЛОЗИ НАЈАВЉУЈУ ПРОМЕНЉИВО И ТОПЛО ВРЕМЕ ЗА ОВО ДОБА ГОДИНЕ

У Сомбору ће данас током јутра бити променљиво облачно време, повремено са кишом, а у другом делу дана се очекује разведравање. Јутарња температура ће бити око 10, а наксимална дневна 17 степени. Данас ће ветар ослабити, да би током уторка уследило краткотрајно ново интезивирање југоисточног ветра. Потом ћемо од ветра одморити до петка, али ће зато среду обележити киша услед утицаја висинског циклона са центром изнад нашег подручја.

Сутра ће бити променљиво облачно време са краћим интервалима сунчаног времена. У уторак, али и среду ујутру, понегде се може очекивати краткотрајна магла.

Јаче наоблачење са југа очекује се у среду од средине дана, тако да се у послеподневним и вечерњим часовима у целој Војводини очекује кишовито време. Актуелни прорачуни нумеричких модела сугеришу на 10 до 15мм воденог талога у среду, док би се локално могло акумулирати и до 20мм.

Дневне температуре у уторак ће бити тек незнатно свежије уз дневне максимуме између 16 и 18°C. У среду се очекује даљи пад температура, те ће се у најтоплијем делу дана жива у термометру кретати између 12 и 15°Ц.

Према подацима сајта Војводина метео, наредних 10 дана, све до 27. новембра, температуре ће готово свакодневно бити изнад просечних вредности за другу половину, односно крај новембра. Температуре ће бити примереније календару само у среду, а након новог отопљења у четвртак, постоји шанса за ново мање захлађење крајем седмице. Ипак, неког конкретнијег захлађења које би спустило дневне температуре на испод 10°C, у наредних 10 дана нема на видику. Ветар би од петка могао бити нешто хладнији у односу на протекли период, тако да би то могло значити нешто израженији субјективни осећај хладноће крајем седмице.

 

Оставите одговор

Close Menu