МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ БИО У ДВОДНЕВНОЈ ПОСЕТИ СОМБОРУ
МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ БИО У ДВОДНЕВНОЈ ПОСЕТИ СОМБОРУ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са својим сарадницима угостила је министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Бранислава Недимовића током његове дводневне посете Сомбору, у оквиру које је обишао пољопривредне произвођаче из Риђице, Станишића, Светозар Милетића, Чонопље, Телечке и Градине.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и министар Недимовић, најпре су посетили винарију „Драгић“ у Риђици, затим пољопривредно газдинство Владимира Поплашена у Станишићу, одакле су се запутили у Светозар Милетић где су посетили Земљорадничку задругу „Лемеш“, а затим су обишли Чонопљу где су разговарали са грађанима у просторијама предузећа „Тепкос“ ДОО. Другог дана посете министар Недимовић је обишао пољопривредна газдинства Вујанић у Телечкој и Вуковић у Градини. У сваком од ових насељених места министар пољопривреде је разговарао са пољопривредним произвођачима на тему актуелног стања у пољопривреди и подстицајних мера које пружа Министарство.

Према речима градоначелнице Сомбора Душанке Голубовић, посета министра пољопривреде нашем граду је од изузетне важности за сомборске пољопривредне произвођаче.

  • За нас, као Град Сомбор, од изузетног је значаја једна оваква посета, пре свега да покажемо оно шта јесу потенцијали Града Сомбора, како у смислу пољопривредне производње, тако и у смислу географске заштите порекла производа којих имамо и на нашој територији, те афирмација како пољопривредне производње тако још више прерађивачке индустрије која из овога може да исцрпи један значајан ресурс и на бази тога једно заједничко деловање пољопривредника у правцу стварања квалитетнијих ресурса и богатије понуде која ће привући инвеститоре у области прераде, нагласила је градоначелница Голубовић. Она је додала да је пољопривреда један од најзначајнијих потенцијала Града Сомбора за економски развој.

Како је истакао министар, када је област винарства у питању, сви који желе да се баве производњом вина за свој пројекат могу на различитим конкурсима да добију половину средстава неопходних за посао.

  • Буквално шта год вам падне на памет из области винарства и виноградарства, добићете половину новца за то. И не само за тај сектор пољопривредне производње, него и за све остале. Само људи морају да знају да могу увек да конкуришу свуда. У Сомбору је 6800 газдинстава конкурисало и добило новац у 2018. години, када је исплаћено око 6 милиона евра, која су директно уплаћена из државног буџета, на име пољопривреде у Град Сомбор, рекао је Недимовић.

Поред градоначелнице Сомбора, министра су дочекали и заменик градоначелнице Антонио Ратковић, члан Градског већа за област пољопривреде Дарко Радуловић и шеф Одборничке групе СНС Зоран Рус.

 

Оставите одговор

Close Menu