МИРА БАЊАЦ ОТВОРИЛА XXVII ПОЗОРШНИ МАРАТОН
МИРА БАЊАЦ ОТВОРИЛА XXVII ПОЗОРШНИ МАРАТОН

У Народном позоришту Сомбор синоћ је отворен двадесет седми Позоришни маратон, фестивал у славу позоришта, глумаца и публике који ће трајати до суботе, а током манифестације биће изведено укупно тринаест представа.

  • Трка може да почне. Имамо наша тркачка глумачка грла. Навијајте. Навуците шешире и уживајте Фестивал је отворен, рекла је позната српска глумица Мира Бањац која је званично отворила овогодишњи Позоришни маратон.

Слогано овогодишње манифестације је Либерте Егалите Фратерните. Слобода, Једнакост, Братство су непролазне вредности којима морамо свакодневно тежити, поручују глумци.

Народно позориште Сомбор позоришну сезону од 1993. године завршава Фестивалом Позоришни маратон. Даноноћно, једна за другом, играју се представе сомборског позоришта и представе гостујућих позоришта и позоришних група из земље и иностранства, студената драмских факултета, а одржавају се и радионице. Маратон прате програми попут промоција књига, концерата, трибина, изложби, са гостима из земље и иностранства.

Прве фестивалске вечери публика, међу којима је била и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима, је имала прилику да погледа „Петријин венац“ у извођењу Атељеа 212, са сјајном глумачком екипом: Милицом Михајловић, Тихомиром Станићем, Игором Ђорђевићем, Браниславом Зеремским, Исидором Минић и младима Мартом Бјелицом и Јованом Гавриловић. Виђен је и ауторски пројекат Радослава Миленковића „Стриптиз“ и представа „Анималс“ у извођењу крушевачког позоришта. Позоришни маратон траје још данас и сутра, а затвара га сомборско позориште представом „Тенор на зајам.“

 

Оставите одговор

Close Menu