НА БАЗЕНУ И ШТРАНДУ У ТОКУ ЗАВРШНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПОЧЕТАК КУПАЛИШНЕ СЕЗОНЕ
НА БАЗЕНУ И ШТРАНДУ У ТОКУ ЗАВРШНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПОЧЕТАК КУПАЛИШНЕ СЕЗОНЕ

Из Спортског центра „Соко“ Сомбор су најавили да је почетак рада Отвореног базена у Градској хали „Мостонга“ предвиђен за почетак наредне седмице, у зависности од временских услова и завршетка финалних радова.

У припремном периоду уређен је паркинг простор на улазу у базен, насипањем и уградњом туцаника и ивичњака. Испред базена су посађене саднице јавора, замењен је део заштитне ограде а офарбане су и све металне и дрвене површине. На свим објектима унутар Отвореног базена замењени су кровови, као и кров терасе бифеа. Због велике потражње претходне сезоне, набављен је нови контигент лежаљки, а обогаћена је понуда хране и пића.

За рад спасилачке службе набављена је сва неопходна опрема коју чине спасилачке бове, спиналне даске и ужад за спасавање, а комплетно спасилачко особље је прошло обуку спасавања на води у складу са новим Законом. Сви спасиоци су опремљени новим униформама.

Уведен је нови систем наплате улазница ради повећавања безбедности корисника.

На отварању базена, првог радног дана, улаз ће већ по традицији бити бесплатан. Цене улазница су остале исте као и прошле године, па деца (до 14 година), средњошколци, студенти (уз индекс) и пензионери (уз одговарајући документ) плаћају 100 динара, одрасли без повластица 200 динара, а за децу до пет година улаз је бесплатан. Сет од десет улазница за децу, средњошколце, студенте (уз индекс) и пензионере (уз одговарајући документ) кошта 800 динара, а за одрасле 1.600 динара. За куповину 10 сет улазница, један се добија гратис. Цена лежаљки за изнајмљивање је 100 динара, а радно време базена је сваког дана од 09 до 20 сати.

Током лета, на отвореном базенуће бити одржана манифестација „City Games“.

ГРАДСКО КУПАЛИШТЕ ШТРАНД

Градско купалиште „Штранд“ почело је са радом још 1. маја, а наплата улазница почиње сутра, 15. јуна. Цене улазница су 50 динара за децу и 100 динара за одрасле, а објекат ради сваког дана од 09 до 19 сати.

У припремном периоду окречена је зграда купалишта „Штранд“, постављен натпис са логотипом, а промењена су улазна врата и пулт за наплату улазница. У току је замена врата од спасилачке службе и угоститељског објекта.

Из СЦ „Соко“ кажу да је за кориснике направљен простор за роштиљање и кување паприкаша, офарбане су трибине купалишта, као и металне и дрвене конструкције на објекту.

У малом базену је због појаве алги, стварања муља и клизања при уласку насута шљунчана фракција, како би се повећала безбедност деце и других купача. У току је санација ивица великог базена, а планирана је израда нове платформе скакаонице.

На дечијем игралишту, одбојкашком и фудбалском терену замењен је песак а у току је и замена мреже на одбојкашком терену. На терену за баскет биће замењена табла и обруч, а након тога у плану је и његово бетонирање.

Понуда хране и пића на сомборском „Штранду“ ће бити разноврсна, а како кажу надлежни, у плану је да се током лета на купалишту одрже школе страног језика, шаха и јахања, часови сликања и цртања, ликовна колонија, еколошки камп, концерти…

 

Оставите одговор

Close Menu