НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ ОДРЖАНЕ РАДИОНИЦЕ ДЕЧЈЕГ НАУЧНОГ КЛУБА
НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ ОДРЖАНЕ РАДИОНИЦЕ ДЕЧЈЕГ НАУЧНОГ КЛУБА

На Педагошком факултету у Сомбору, 14. и 28. септембра 2019. године, у Педагошкој лабораторији одржане судве радионице Дечјег научног клуба – ДНК, које су реализоване у склопу сарадње између Центра за развој образовања „Планета“ и Педагошко-едукативног развојног центра (ПЕРЦЕ).

Научно-едукативне радионице су биле намењене деци основношколског узраста, а спровеле су их сараднице у настави Сања Балаћ и Миона Илић, уз помоћ волонтера из „Планете“. Радионице је организовао Центар за развој образовања „Планета“ чија је председница Ена Хорват, у оквиру пројекта „Планета без граница“ и „Дечји научни клуб – ДНК“, које су подржали Покрајински секретар за образовање АП Војводине и Град Сомбор у склопу „Програма за децу 2019.“

Учесници радионица су активно учествовали у извођењу огледа из области магнетизма и електрицитета. Израђивали су конструкције које треба да издрже велике терете користећи свакодневне предмете (пластичне чаше, сламке, канап, чепове и сл.). Такође, правили су хемијске смеше, хомогене и хетерогене, увежбавајући при томе коришћење лабораторијског посуђа.

 
Close Menu