НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА ЈУЧЕ У КЛУПЕ СЕЛО 610 ЂАКА ПРВАКА
НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА ЈУЧЕ У КЛУПЕ СЕЛО 610 ЂАКА ПРВАКА

Јуче је званично почела нова школска година за ученике основних и средњих школа на територији града Сомбора. На територији града Сомбора у први разред основне школе уписано јe 610 ученика, од којих 361 у Сомбору, а у селима 249.

Од укупног броја уписане деце 31 ће наставу похађати на мађарском језику. Највише деце уписано је у градске школе ОШ “Никола Вукићевић“ (92) и ОШ „Иво Лола Рибар“ (87), а од сеоских школа, највише деце уписано је у ОШ „Никола Тесла“ у Кљајићеву (31) и ОШ „Бранко Радичевић“у Стапару (34).

Полазак у школу деци је честитала градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, која је „Прварице“ и ранчеве уручила првацима у ОШ „Доситеј Обрадовић “ у Сомбору, ОШ „Мирослав Антић “ у Чонопљи и у ОШ „Никола Тесла“ у Кљајићеву.

  • Школа подразумева да свашта научите и много тога сазнате како бисте постали способни и самостални. Зато извршавајте задатке које вам да учитељица. У првом разреду нема оцена, али ви ћете свакако сами знати да ли сте нешто урадили добро или не. Ја вам желим да дате свој максимум и да остварите што бољи резултат. Поред тога, важно је и да се лепо дружите, поручила је градоначелница ђацима првацима.

Подели „Прварица“, уз градоначелницу присуствовали су члан градског већа за област културе и образовања Немања Сарач и начелник Одељења за образовање Градске управе града Сомбора Горан Тодорић.

„Прварице“ и ранчеви подељени су свим ученицима првих разреда основних школа на територији града, а уручили су им их заменик градоначелнице Антонио Ратковић, представници Савета за безбедност саобраћаја, чланови Градског већа и Градске управе града Сомбора.

 
Close Menu