НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА У ПОНЕДЕЉАК ПОЧИЊЕ ДЕРАТИЗАЦИЈА
НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА У ПОНЕДЕЉАК ПОЧИЊЕ ДЕРАТИЗАЦИЈА

Предузеће „Орис“ доо Сомбор у сарадњи са „Циклонизација“ АД Нови Сад ће од 21. октобра 2019. године вршити Системску дератизацију на територији свих месних заједница Града Сомбора, у граду и на селима.

Сузбијање штетних глодара врши се излагањем затрованог мамца, чија је активна материја бромадиолон. Мамац је штетан уколико се прогута и отрован за фауну, односно домаће животиње и кућне љубимце. Противотров је витамин К1.

Затровани мамац ће бити подељен власницима објеката или постављан у домаћинствима, односно стамбеним зградама на за то предвиђена места, а такође ће се третирати и јавне површине у насељима као што су депоније, гробља, зелене површине и одређени јавни објекти.

У свим Месним заједницама биће истакнута Обавештења о системској дератизацији путем којих ће грађани бити информисани о акцији сузбијања глодара. Моле се грађани да сарађују у акцији системске дератизације, те да се придржавају приложених упутстава, како би акција била што успешнија.

Све додатне информације могу се добити путем телефона извођача: „Орис“ доо Сомбор 025/515 50 55 и „Циклонизација“ АД Нови Сад 021/ 641 23 22.

 

Оставите одговор

Close Menu