НАРЕДНИХ ДАНА ОБЛАЧНО И ЗНАТНО ХЛАДНИЈЕ
НАРЕДНИХ ДАНА ОБЛАЧНО И ЗНАТНО ХЛАДНИЈЕ

Данас у Сомбору облачно време повремено са кишом. Јутарња температура ће бити 7, а највиша дневна 13 степени.

Према дугорочној прогнози сајта Војводина метео, до недеље се очекује више облака, а за викенд ће уследити и осетније захлађење. Снега којег поједини медији најављују, неће бити, барем када се ради о низијама. У сваком случају, наредних 7 дана, биће у складу са календаром када су метеоролошке прилике у питању, а нарочито период од викенда.

У суботу ће преко Војводине прећи први хладни фронт који ће условити пад температура, а потом у понедељак у другом делу дана и други. Војводина метео пише да се наредна два дана очекује умерено до потпуно облачно време, повремено са кишом и локалним пљусковима, а највише падавина се очекује данас у послеподневним и вечерњим часовима. Првог дана викенда се очекује претежно до потпуно облачно време, у првом делу дана још понегде са кишом, а у недељу треба очекивати претежно сунчано време, нарочито у првом делу дана. Доћи ће до осетнијег пада температура, након ветровите суботе, у недељу је могућа појава јутарњег мраза.

У понедељак, према тренутним прогнозама – у другом делу дана, следи нови прилив хладније ваздушне масе на наше подручје. Након појачаног југоисточног ветра у првом делу дана, ветар ће окренути на северне смерове уз пад температура. Тако ће се и почетком и средином наредне седмице задржати хладније време, уз температуре око и мало испод просечних вредности. Од среде треба рачунати и на појаву јутарњег мраза.

 

Оставите одговор

Close Menu