ОДАБРАНО ИДЕЈНО РЕШЕЊЕ ЗА „ТРГ УМЕТНОСТИ“ У СОМБОРУ! РАДОВИ ЋЕ БИТИ ИЗЛОЖЕНИ У МАЛОЈ САЛИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА
ОДАБРАНО ИДЕЈНО РЕШЕЊЕ ЗА „ТРГ УМЕТНОСТИ“ У СОМБОРУ! РАДОВИ ЋЕ БИТИ ИЗЛОЖЕНИ У МАЛОЈ САЛИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

У петак, 29. новембра 2019. године од 13 часова у бившем Дому омладине – садашња зграда Културног центра „Лаза Костић“ (Венац Радомира Путника 2), биће отворена изложба конкурсних радова Урбанистичко архитектонског конкурса за израду идејног решења „Трга уметности“ у Сомбору. Изложбу организује Град Сомбор, а отвориће је главни урбаниста Града Сомбора Милан Стојков и председник жирија Дејан Радовановић из Покрајинског завода за заштиту споменика културе.

На конкурс је стигло четрнаест радова, а жири је одлучио да су најбоље идејно решење понудили мастер инг. арх. Вања Маљковић и мастер инг. арх. Јелена Петровић из Београда, за шта им је припала новчана награда од 450.000 динара. Другопласирани рад арх. Милене Зиндовић и Ристе Добријевића из Београда добио је 250.000 динара, а трећа награда вредна 150.000 динара додељена је пројекту Милана Ивановића и Душана Грујовића из Пожеге.

Жири је радио у саставу: историчар уметности конзерватор Дејан Радовановић, дипл. инж. пејзажне арх. Надежда Радојевић, дипл. инж. пејзажне арх и хорт. Милана Вејин, дипл. инж. пејзажне арх. Јене Јанковић, дипл. инж. арх. Катарина Мацан Сабо и дипл. инж. арх. Елвира Драгић.

Надлежни позивају све заинтересовани да посете изложбу конкурсних радова Урбанистичко архитектонског конкурса за израду идејног решења „Трга уметности“ у Сомбору, која ће трајати све до понедељка 9. децембра 2019. године.

 

Овај чланак има 8 коментара

 1. Pa super, to nisam znao. Cestitke!

 2. Vanja je iz Sombora. Studirala je u NS, a sada radi u Beogradu. Cestitam joj sto je neko nas osvojio prvu nagradu!

  1. Čuo sam da je devojka iz pobedničkog tima pohađala somborsku gimnaziju. Ali valja proveriti informaciju, pa Miloše kad si već dokon…

  2. Vanja je iz Sombora…

 3. Ni jedan arhitekta iz Sombora nije znao sta da pruzi Somboru?! Da li je to moguce?

  1. Vanja je iz Sombora…

  2. Zlato moje najbolja si😚. Carice iz Sombora sve cestitke😚

Коментари су онемогућени.

Close Menu