ОДЛУКОМ РОДИТЕЉА РАДЕТА ПЕУРАЧЕ, НОВАЦ ПРОСЛЕЂЕН ЗА ЛЕЧЕЊЕ ТРИДЕСЕТОРО ДЕЦЕ
ОДЛУКОМ РОДИТЕЉА РАДЕТА ПЕУРАЧЕ, НОВАЦ ПРОСЛЕЂЕН ЗА ЛЕЧЕЊЕ ТРИДЕСЕТОРО ДЕЦЕ

Родитељи дечака Радета Пеураче, који је летос преминуо од малигне болести, саопштили су да је сав преостали новац прикупљен за Радетово лечење упућен другој деци којој је то неопходно. У питању је износ од 80.615 евра и он је прослеђен за лечење тридесеторо деце широм Србије који воде битку са опаким болестима.

„Не постоје речи којима можемо свима да се захвалимо. На жалост, наше дете и ми као његови родитељи смо изгубили битку. Надамо се да ће наши другари борци који се тренутно боре, своје битке добити и изаћи као победници”, објавила је на свом Фејсбук профилу Радетова мајка Дева Зелић Пеурача.

За пријем и дијагностику у болници „Аџибадем” у Турској, лет и санитет до аеродрома, први циклус хемиотерапије и пропратне трошкове снимања плаћено је укупно 74.100 евра. Од тог износа болница је рефундирала 17.000 евра зато што Раде није примио цео циклус хемиотерапије, а на рефундацију је стигло још 17.558 евра и тај износ прослеђен је на рачун дечака Павла Мороа, који се такође лечи у истанбулској болници. (Сомборске новине)

 

Оставите одговор

Close Menu