ОДРЖАНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА О КРИТЕРИЈУМИМА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ РАДА НАЦИОНАЛНИХ САВЕТА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА
ОДРЖАНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА О КРИТЕРИЈУМИМА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ РАДА НАЦИОНАЛНИХ САВЕТА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Након завршетка јавне расправе која је трајала од 19.07.2019. до 05.08.2019. године, одржана је јавна презентација нацрта Одлуке о критеријумима за расподелу средстава из буџета Града Сомбора за финансирање рада националних савета националних мањина.

Презентацију је водила начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе града Сомбора Невена Росић, а присуствовали су и градски већник за област националних мањина и сарадње са верским заједницама Силард Јанковић и помоћник градоначелнице за област међународне сарадње Иван Шимунов који су учествовали у изради нацрта Одлуке.

Секретарка Скупштине града Сомбора Вера Баљак рекла је да је јако добро што кроз ову Одлуку градоначелник не може да доноси решења о расподели средстава без претходног прибављања мишљења Савета за међунационалне односе и исто тако, када национални савети доносе финансијске планове претходно треба да прибаве сагласност Савета за међунационалне односе. Невена Росић је додала да је Сомбор други град у Војводини, после Новог Сада, који ради на доношењу овакве одлуке.

На презентацију су дошли представници националних мањина са територије Града Сомбора, који су похвалили нацрт Одлуке о критеријумима за расподелу средстава из буџета Града Сомбора за финансирање рада националних савета националних мањина и нису имали примедбе.

 
Close Menu