ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ – НА ЛАГЕРУ 250 ТОНА СОЛИ
ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ – НА ЛАГЕРУ 250 ТОНА СОЛИ

На расаднику Ацел, ЈКП „Зеленила“ Сомбор данас је одржана смотра зимске службе. Смотри су поред градоначелнице града Сомбора Душанке Голубовић, присуствовали представници Полицијске управе Сомбор, представници јавних комуналних предузећа „Зеленило“, „Чистоћа“, „Простор“ и „Водоканал“, који су, као и претходних година, укључени у активности Зимске службе.

  • Ове године, чак више него неколико претходних, располажемо потребним залихама соли, неопходном механизацијом и опремом, која је у стању да одговори на све изазове које зима доноси – саопштила је Душанка Голубовић.

Горан Нонковић, директор „Простора“ рекао је да је ове сезоне велика и мала служба појачана додатним тракторима, и увек када је то нужно, у употреби је сва механизација, а кад треба, раде се чак и неке дестинације које се не налазе у плану.

Момир Миоковић, директор „Зеленила“, подсетио је да је пуних седам година управо „Зеленило“ носилац послова зимске службе, коју реализује заједно са „Водоканалом“ и „Чистоћом“, додавши да тренутно, на лагеру има 250 тона соли.

  • Ускоро ће бити набављено још сто тона, па ће укупних 350 тона соли бити сасвим довољно за сезону и не би смело ништа да нас изненади, оценио је Миоковић.

Он је напоменуо да је „Зеленило“ учествовало и добило средства на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

  • Ту смо добили 3,6 милиона динара за куповину трактора, и са милион динара сопствених средстава плус још милион за опремање трактора за потребе зимске службе, а по окончању јавне набавке, трактор ће бити испоручен и одмах укључен у зимску службу – рекао је директор „Зеленила“.

Зимска служба званично почиње са радом 01.11.2019. године и траје до 31.03.2020. године. Планом је предвиђен период повремених интервенција и период пуне мобилности, који се састоји од два степена мобилности.

Новина у односу на предходне године је Зимска служба у насељеним местима која је уврштена у системски рад по питању соли, приправности и горива.

 
Close Menu