ПЕТ ДАНА НАКОН „СОМБОРСКОГ КОТЛИЋА“ ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ! ПОБЕДНИК ЈЕ ШИФРА „АМУР“
ПЕТ ДАНА НАКОН „СОМБОРСКОГ КОТЛИЋА“ ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ! ПОБЕДНИК ЈЕ ШИФРА „АМУР“

Овогодишњи “Сомборски котлић“ организован је прошле суботе, 22. јуна на тргу Светог Тројства, али је само сат времена након паљенња прве ватре, манифестацију прекинуло јако невреме. Према подацима организатора, на XXII Сомборском котлићу кувало се више од 250 паприкаша, а 43 учесника је узело учешће у такмичењу. Пошто је манифестација прекинута, традиционално проглашење победника паприкашијаде није одржано, а како кажу из Туристичке организације града Сомбора, одређени број такмичара је предао узорке паприкаша па је стручни жири у саставу Милош Петромарков, Иштван Рожа и Милан Мумин извршио оцењивање.

Пет дана након одржавања манифестације, сомборска Туристичка организација је као организатор објавила је резултате оцењивања. Према оцени жирија, најбољи паприкаш од оних који су успели да предају узорке је скувао кувар под шифром „АМУР“, друго место је освојила шифра „БАРАЧКА“ а треће шифра – „ТОЛСТОЛОБИК“.

Права имена награђених кувара за сада нису објављена, а ако се баш ви кријете иза награђених такмичарских имена, као победник треба да дођете у просторије Туристичке организације града Сомбора, трг Светог Ђорђа 1 радним данима од 8 до17 часова и преузмете своје награде. Исто важи и за нграђене у категорији најлепше аранжиран сто и највеселије друштво.

НАГРАДЕ ЗА НАЈЛЕПШЕ АРАНЖИРАН СТО:

I место: Сто број 122, Удружење слепих и слабовидих
II место: Сто број 11, Момчило Ђурковић
III место: Сто број 72, Агро Бездан

НАГРАДЕ ЗА НАЈВЕСЕЛИЈЕ ДРУШТВО:

I место: Сто број 131, Зорић Смиљан
II место: Сто број 106, Арк СоМаратон
III место: Сто број 14, Независни синдикат полиције

Може се дискутовати о томе колико су резултати такмичења у кувању паприкаша регуларни, јер има кувара који су платили котизацију за оцењивање, а нису успели да предају узорке. Када су у питању награде за аранжирање столова и највеселије друштво, ствари су нешто јасније, јер се може претпоставити да су све екипе до невремена успеле да аранжирају своје столове како су желели, те да ја жири наградио највеселије друштво до момента када је почела олуја. Било како било, награђенма треба честитати, док организатори треба добро да се замисле, јер им је ово већ други кикс у четири године када је у питању „Сомборски котлић“.

Генерални спонзор манифестације је Unicredit banka, а покровитељ манифестације Град Сомбор, док је организатор Туристичка организација града Сомбора. Најбоље такмичаре награђују: Енмон Сомбор ,“Мара“ доо, гелерија „Милан Коњовић“, Stolex дoo ,цвећара „Лора“, атеље Вишинка, Дида-Хорњаков салаш, „Наш салаш“ Сомбор, фестивал Терминал, винарија „Драгић“, ресторан Плитвице, винарија Врт, винарија Станимировић, Вучји подрум, ресторан Карибо, библиотека „Карло Бијелицки“, Оld brick pub, ћевабџиница Месопроизвод плус, кафана Три шешира, Вучји подрум, СЦ „Соко“, пицерија „Виа Густо“, Сомболед доо.

Пријатељи манифестације који су помогли у организацији и реализацији манифестације су: „Фиорано“ Сомбор, ЈП „Војводинашуме“, ЈКП „Чистоћа“, ЈКП „Паркинг сервис“, ЈКП „Простор“, ЈКП „Енергана“, ЈКП „Водоканал“, ЈКП „Зеленило“ , Савез самосталних синдиката, етно ресторан „Фијакер“ Сомбор и многи други.

Пошто због невремена није одржан ни наступ Хариса Џиновића, договорено је да познати певач народне музике у наредном периоду одради концерт у Сомбору, о чему ће, како кажу из Туристичке организације, јавност бити на време обавештена.

 

Оставите одговор

Close Menu