ПОЧЕТАК РАДА НА ОЗАКОЊЕЊУ ОБЈЕКАТА РОМСКИХ НАСЕЉА
ПОЧЕТАК РАДА НА ОЗАКОЊЕЊУ ОБЈЕКАТА РОМСКИХ НАСЕЉА

Састанак на тему отварања сарадње у реализацији техничке подршке коју Стална конференција градова и општина пружа Граду Сомбору за потребе легализације ромских подстанарских насеља у оквиру пројекта Подршке Европске уније инклузији Рома одржан је јуче у згради Жупаније.

Пројекат Подршке ЕУ инклузији Рома у Србији се реализује кроз три компоненте: запошљавање Рома, озакоњење објеката и изградње комуналне инфраструктуре у ромским насељима. Састанку је присуствовао стручни тим Градске управе града Сомбора и представници СКГО и ЈУКОМ-а који ће даље сарађивати на реализацији компоненте Пројекта која се односи на озакоњење објеката ромских насеља. Град Сомбор је једна од десет локалних самоуправа којој ће СКГО пружити техничку подршку у спровођењу легализације објеката ромских насеља у трајању од годину дана.

Техничка подршка ће се реализовати кроз радионицу о специфичним ситуацијама озакоњења, трибина са ромском заједницом о процесу озакоњења, анализа архиве захтева за озакоњење припадника ромске заједнице, израду акционог плана и успостављање правног саветовалишта за озакоњење.

 
Close Menu