ПРЕТХОДНЕ НЕДЕЉЕ У СОМБОРУ ЕВИДЕНТИРАНО ПЕТ САОБРАЋАЈКИ! СУТРА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА
ПРЕТХОДНЕ НЕДЕЉЕ У СОМБОРУ ЕВИДЕНТИРАНО ПЕТ САОБРАЋАЈКИ! СУТРА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА

У периоду од 16. до 22. септембра 2019. године на подручју Полицијске управе Сомбор евидентирано је дванаест саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила тешке телесне повреде. Због вожње под дејством алкохола задржано је пет возача.

На територији града Сомбора евидентирано је пет саобраћајних незгода у којима су четири особе задобиле лаке телесне повреде, а због вожње под дејством алкохола задржан је један возач.

На подручју општине Апатин евидентиране су четири саобраћајне незгоде у којима је једна особа задобила тешке и једна особа лаке телесне повреде. Један возач је задржан због вожње под дејством алкохола.

На подручју општине Оџаци евидентирана је једна саобраћајна незгода, док су због вожње под дејством алкохола задржана два возача.

У општини Кула евидентиране су две саобраћајне незгоде у којима су две особе задобиле лаке телесне повреде. Један возач је задржан због вожње под дејством алкохола.

Најчешћи узрок саобраћајних незгода je неприлагођена брзина. У поменутом периоду написано је 37 захтева за покретање прекршајног поступка и издато је 775 прекршајних налога.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спровешће у оквиру пројекта EDWARD (Европски дан без погинулих у саобраћајним незгодама), у четвртак, 26. септембра 2019. године акцију појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље.

Циљ пројекта, који по четврти пут организује Мрежа саобраћајних полиција Европе (ТИСПОЛ) и који ће се реализовати у свих 29 земаља чланица ТИСПОЛ-а укључујући Србију, је да тог дана у саобраћајним незгодама на европским путевима не погине ниједно лице или да у најмању руку број погинулих буде што мањи.

Реализација пројекта у свим земљама чланицама ТИСПОЛ-а подразумева активно укључивање медија, уз максимално ангажовање свих људских и техничких ресурса саобраћајне полиције, а покренута је и веб страница https://projectedward.eu/sr/ , која је доступна и на српском језику, на којој можете пронаћи све релевантне информације о пројекту и где заинтересовани могу потписати електронску заклетву да ће безбедним понашањем допринети унапређењу безбедности саобраћаја на путевима.

 

Оставите одговор

Close Menu