ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ ЗА ЛЕНУ БАЉАК, УЧЕНИЦУ КОЈА ЈЕ ОСВОЈИЛА НАГРАДУ НА ЛИКОВНОМ ТАКМИЧЕЊУ
ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ ЗА ЛЕНУ БАЉАК, УЧЕНИЦУ КОЈА ЈЕ ОСВОЈИЛА НАГРАДУ НА ЛИКОВНОМ ТАКМИЧЕЊУ

Поводом успеха оствареном на првом ликовном такмичењу особа са инвалидитетом са подручја бивше Југославије „Мој свет“, које је организовала Хуманитарна организација за регионалну подршку особа инвалидитетом „Србија великог срца“, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић уприличила је пријем за ученицу трећег разреда ОШ „Никола Вукићевић“, Лену Баљак, њену маму Јелену и менторку, наставницу ликовне културе Цветков Ренату.

Лена Баљак је у конкуренцији више од 40 ликовних радова на овом ликовном такмичењу освојила друго место. Поред Србије, на првом ликовном такмичењу особа са инвалидитетом са подручја бивше Југославије „Мој свет“ учествовала су деца и млади из Хрватске, БиХ и Црне Горе.

Ленин рад је представљен на изложби у Београду, где јој је уручена награда и диплома. Модна кућа „Fashion“ и креаторка Марија Милошевић организовали су ревију са мајицама на којима се налазе мотиви награђених ликовних радова учесника такмичења. Након изложбе у Београду, Ленин цртеж ће бити изложен и у другим градовима региона, те ће на тај начин њен рад и радови осталих учесника добити прилику да постану видљиви јавности и на тај начин афирмишу таленат и креативност особа са инвалидитетом.

Ментор Лене Баљак је наставница ликовне културе Цветков Рената која у школи води ликовну секцију за децу из осетљивих група, где, поред Лене, сликају и стварају и два дечака са аутизмом. Несебичну подршку ова деца добијају и од директора школе, професора Ђуре Буловића који је Лени обезбедио сликарски штафелај за њен даљи рад и развој. Поред ове награде, Лена Баљак је освојила и специјалну награду на ликовном такмичењу које је организовао Црвени крст Сомбор.

Лена је градоначелници показала своје дипломе и поклонила јој један од својих радова. Као поклон од града и градоначелнице, Лена је добила занимљиву књигу која ће јој како каже, бити инспирација да напредује у сликарству.

 
Close Menu