РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ИЗРАДУ ПРОЈЕКТА БИЦИКЛИСТИЧКИХ СТАЗА НА СТАПАРСКОМ ПУТУ И У ВОЈВОЂАНСКОЈ УЛИЦИ
РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ИЗРАДУ ПРОЈЕКТА БИЦИКЛИСТИЧКИХ СТАЗА НА СТАПАРСКОМ ПУТУ И У ВОЈВОЂАНСКОЈ УЛИЦИ

Град Сомбор је објавио јавну набавку за израду пројекта бициклистичких стаза на Стапарском путу и Војвођанској улици.

Постојећа бициклистичка стаза на Стапарском путу ширине два метра протеже се у укупној дужини од око три километра, поред десне и леве стране улице уз непосредну ивицу коловоза и намењена је за двосмерни бициклистички саобраћај. У зони раскрсница јављају се проблеми у регулацији саобраћаја, а поред бициклиста, наведену стазу користе и пешаци што додатно угрожава безбедност бициклиста, односно пешака.

Према конкурсној документацији, бициклистичку стазу треба пројектовати у дужини од цца 820 метара, ширине до метра метра. На основу планске документације и важеће законске регулативе, потребно је пројектовати и бициклистичку стазу од Венца Степе Степановића до раскрснице са Првомајским булеваром.

На основу елабората „Просторна анализа бициклистичких стаза на територији града Сомбора“ и стања на терену, потребно је пројектовати и бициклистичку стазу у Војвођанској улици. Уз примарну градску саобраћајницу првог реда, како је то планирано елаборатом обострано са једносмерним саобраћајем уз тротоар, ако стање на терену дозвољава. Према конкурсној документацији, на основу планске документације и важеће законске регулативе, потребно је пројектовати бициклистичку стазу у дужини од цца 1.300 метара, ширине до 2 метра. Рок за достављање понуда је 08. новембар, а више о тендеру погледајте ОВДЕ.

 

Оставите одговор

Close Menu