РЕНОВИРАЊЕ СРЕДЊЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ У СОМБОРУ – НАПОКОН И НОВА САЛА ЗА ФИЗИЧКО
РЕНОВИРАЊЕ СРЕДЊЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ У СОМБОРУ – НАПОКОН И НОВА САЛА ЗА ФИЗИЧКО

Покрајинска влада је издвојила средства са којима ће Средња техничка школа у Сомбору реновирати своје зграде, изградити салу за физичко и опремити своје учионице.

Ђаци најбројније средње школе у Сомбору наставу физичког изводе у импровизованим просторијама или на дворишту, прилагођавајући се временским условима, јер је стара сала од азбестних материјала забрањена за коришћење од 2016. године.

  • Наши часови физичког се одвијају у подруму школе, кад је напољу хладно обично се загрејемо унутри а онда радимо физичко напољу, рекао је Милош Ивковић, ученик III разреда Средње техничке школе у Сомбору.

Будући матуранти се радују новој сали јер би им омогућила бављење бројним спортским активностима.

  • Имали би секције за кошарку, играли би фудбал и има разних могућности…, каже Оливер Фитуш, ученик III разреда Средње техничке школе у Сомбору.

Нова зграда сале за физичко која ће заменити стару дотрајалу од азбесног материјала са оштећеним потпорним стубовима, део је одобреног пројекта овој школи од стране Покрајинског владе.

  • Новац који је добијен од Покрајине у висини од 31 милион dinara, у пвој фази је намењен за кров ове школске зграде са фасадом и дрвенаријом а друга фаза је припремање пројекта ентеријера зграде један, зграде два у Његошевој и сале за физичко, објаснила је Сузана Вукићевић, директроица Средње техничке школе у Сомбору.

Средња техничка школа ће са пројектом документацијом аплицирати у канцеларији за капиталне инвестиције.

  • Сала за физичко има свој пројекат али, анализирали смо и покушаћемо у наредних месец два, можда мало да га прилагодимо, односно да нам се дозволи да повежемо зграду један са салом за физичко, а димензије ће бити нешто веће, каже Сузана Вукићевић.

Радови на изградњи сале најаваљени су од пролећа, а ђаци Средње техничке школе у Сомбору могу очекивати да часове физичког васпитања похођају у новој, савременој згради од почетка нове 2020/2021. школске године. (РТВ)

 

Оставите одговор

Close Menu