ШКОЛА У КЉАЈИЋЕВУ ДОБИЛА НОВУ ФАСАДУ, А РАДИ СЕ И ГРЕЈАЊЕ
ШКОЛА У КЉАЈИЋЕВУ ДОБИЛА НОВУ ФАСАДУ, А РАДИ СЕ И ГРЕЈАЊЕ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, помоћник покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић и посланица Покрајинске владе Нада Мандић посетили су Основну школу „Никола Тесла“ у Кљајићеву поводом завршетка радова на термоизолацији и постављању фасаде.

ОШ „Никола Тесла“ аплицирала је на Конкурс расписан од стране Покрајинског секретаријата за образовање и добила износ од 4.000.000,00 динара како би обновила школску зграду стару више од 100 година, која је била небезбедна и у лошем стању.

Град Сомбор је средствима из Градског буџета у износу од 8.000.000,00 динара суфинансирао обнову фасаде, тако да укупна вредност радова износи 12.000.000,00 динара. Реализацијом овог пројекта ђаци и запослени у овој школи добили су безбедан, економичан и леп објекат, а зграда је постигла ниво Ц енергетске ефикасности.

Поред поменуте инвестиције, у току је реализација пројекта замене дотрајалог система за грејање који је небезбедан, економски и еколошки неприхватљив, па ће се школа по завршетку радова грејати на гас. Ова инвестиција је вредна 13.000.000,00 динара.

 

Оставите одговор

Close Menu