СОМБОР СЕ ДЕСЕТИ ПУТ ПРИКЉУЧИО „ДАНУ ИЗАЗОВА“
СОМБОР СЕ ДЕСЕТИ ПУТ ПРИКЉУЧИО „ДАНУ ИЗАЗОВА“

Сомбор се и ове године придружио обележавању традиционалне међународне манифестације „Дан изазова“, која се по традицији организује последње среде у месецу мају.

Ово је најмасовнија, међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира TAFISA – Међународна асоцијација спорта за све, а циљ је да се што већи број грађана укључи у рекреативне активности са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву.

“Дан изазова” је истовремено и дан позитивне атмосфере. Суштина програма је међусобно надметање два жребом изабрана града/општине из исте категорије, који ће коришћењем најразноврснијих спортско – рекреативних садржаја, бити успешнији у иницирању и покретању већег броја грађана на вежбање и активност. Ове године учешће је узело 83 града/општине у Републици Србији, а противник Сомбору је Мајданпек. Минимални задатак у оквиру ове манифестације је да се сваки грађанин бави одређеним спортско – рекреативним садржајем у трајању од најмање 15 минута непрекидно, под мотом „Вратите своје улице… Вратите своју будућност!“

У низу активности које су водили запослени у Спортском савезу града Сомбора, данас су учествовале основне и средње школе, предшколска установа, спортски клубови, организације и предузећа из нашег града.

Као и ранијих година, учешће у манифестацији „Дан изазова“ узели су и запослени у Градској управи Града Сомбора, а прикључили су им се и ученици седмог разреда из Смедеревске Паланке.

 

Оставите одговор

Close Menu