СОМБОРЦИ СВИМ СРЦЕМ УЗ РАДЕТА! АКЦИЈУ ПОДРЖАЛА И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА
СОМБОРЦИ СВИМ СРЦЕМ УЗ РАДЕТА! АКЦИЈУ ПОДРЖАЛА И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

Акција прикупљања средстава за лечење младог Сомборца, Радета Пеураче се све више шири. Контактиране су бројне јавне личности, а донаторске кутије су постављене на многобројним локацијама у граду и сомборским селима.

Постављањем донаторске кутије у Услужном центру зграде Жупаније, Град Сомбор се прикључио хуманитарној акцији прикупљања финансијске помоћи за лечење нашег малог суграђанина, десетогодишњег Радета Пеураче из Сомбора.

Многи појединци, организације и фирме су до сада уплатитили новац за лечење нашег малог суграђанина, а наредних дана ће бити одржано и неколико манифестација како би се прикупила средства.

Раде, који је ученик четвртог разреда, је пре пет месеци оболео од карцинома панкреаса. За то време малишан лежи у болници у Новом Саду. Лекари су успоставили три различите дијагнозе, од којих је последња тумор панкреаса са карциномом на трбушној марамици.

Како је Радетова мама изјавила, лекари у Србији више не могу да помогну. За ових пет месеци Раде је имао четири хемотерапије, али наши доктори су ту стали, па је породица потражила помоћ у иностранству. Следеће недеље би требало да крену за Лондон, јер су тамошњи лекари прегледали његову историју болести и родитељима рекли да дођу. За то је потребно много новца, па се позивају хумани људи да помогну.

Сви који желе да помогну то могу учинити уплатом на следеће рачуне:

Жиро рачун: Предраг Пеурача 340-32620329-12

За уплате из иностранства: IBAN: RS35340000003262032912
SWIFT: GIBARS22

Детаљније информације о току акције могу се пронаћи на Фејсбук страници „Za Radeta do Londona„.

 

Оставите одговор

Close Menu