СОМБОРСКА ФАБРИКА АКУМУЛАТОРА ПОНОВО РАДИ
СОМБОРСКА ФАБРИКА АКУМУЛАТОРА ПОНОВО РАДИ

Фабрика акумулатора „Black Horse“ некада је била најбоље сомборско предузеће. Неколико година после приватизације почели су проблеми и уследио је стечај. Нови власник фабрике сада је швајцарска компанија Батагон, која је на тржиште поново вратила препознатљив бренд и запослила око 200 радника.

Фабрика акумулатора „Black Horse“ поново ради, радници су у погонима, а на производним тракама поново су акумулатори. Већина запослених радника бивши су радници ове фабрике, који су се после неколико година вратили на посао.

– Мени је најбитније вратити се у своју земљу, Сомбор, јер сам рођени Сомборац. Радни век сам провео у Фабрици акумулатора и чим сам добио позив да се вратим, јер се поново покреће производња, сагласио сам се и кренули смо, каже Богдан Николић, директор развоја Фабрике акумулатора „Black Horse“ Сомбор.

– Иза мене су људи који су радили у старој фабрици. Они су део нашег тима. Савршено разумеју посао који су до сада радили. Директори који су отишли у иностранство, у стране компаније сада се враћају. Тренутно имамо око 200 радника. Имали смо и велике муке и потешкоће после куповине фабрике. Уложили смо много, ремонтовали смо машине, санирали оно што је уништено. А пре месец дана кренули смо у један нови пројектни задатак, каже Даринка Ђуран, директорка Фабрике.

Фабрика акумулатора „Black Horse“ после неколико година поново креће у освајање тржишта, а циљ је добити поверење старих купаца.

– Зацртани циљ до краја године је производња 7.000 акумулатора дневно. У време највеће производње у овој фабрици то је било 10.000 акумулатора дневно. Ми то још не можемо стићи, а реалан план је 7.000, каже директорка Ђуран.

Да би се ови планови остварили до краја године биће запослено још 150 нових радника.

– Наше тржиште је у овом тренутку је пре свега Русија јер је велика потражња, затим Италија, Француска, Немачка, Шпанија. Значи радимо и Европу и Русију, али и регион. Ићи ћемо и даље. Тренутно анализирамо потенцијалних тржишта, каже директорка Ђуран.

Фабрика акумулатора Блацк Хорсе активно сарађује са локалном средином и до сада су помоћ у акумулаторима добили геронтолошки центар, болница, дом здравља, саобраћајну полицију, а помоћ ће бити уручена и сигурној кући у Сомбору. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.

 

Оставите одговор

Close Menu