СОМБОРСКИ СРЕДЊОШКОЛЦИ САДИЛИ ДРВЕЋЕ У ГОРАНСКОМ РАСАДНИКУ
СОМБОРСКИ СРЕДЊОШКОЛЦИ САДИЛИ ДРВЕЋЕ У ГОРАНСКОМ РАСАДНИКУ

У Горанском расаднику који се налази поред базена Градске хале „Мостонга“ 16. новембра 2019. године одржана је акција садње дрвећа, којом је завршен пројекат намењен младима “Од едукације до акције”, који је подржан из буџета града Сомбора кроз програм ЛАП за младе 2019.

У акцији су учествовали ученици сомборске Гимназије и Средње школе „Свети Сава“, а садили су се копривићи, јавор, бреза, гинко и туја. Овим садницама, као и другим које су произведене или допремљене у расадник, а негују се док не постигну потребну старост, формираће се арборетум са разноврсним матичним стаблима. Деца и млади ће тако имати могућност да виде разноврсно дрвеће и варијетете истих врста. Нагласак је стављен на естетски доживљај, који би арборетум једног дана могао да понесе.

Расадник већ сада делом поприма изглед шуме и могу се пратити промене које се у том процесу дешавају, што је посебно интересантно за наставу из биологије, а населили су га и нови становници – фазани, веверице, зечеви, птице.

Сви млади који су учествовали у пројекту показали су да имају еколошку свест, одговорност за природу и добру вољу да раде на очувању животне средине. Како смо и раније могли да закључимо – потребно им је само то и омогућити, поручују из сомборског Покрета горана.

 

Оставите одговор

Close Menu