СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ГРАДА СОМБОРА И РЕПУБЛИЧКОГ ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА
СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ГРАДА СОМБОРА И РЕПУБЛИЧКОГ ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је у име Града Сомбора јуче потписала Споразум о сарадњи са Републичким геодетским заводом. Циљ Споразума је оснаживање сарадње Града Сомбора и Републичког геодетског завода, ради унапређења пословне климе у Србији.

Споразум је потписан у оквиру Међународне конференције „Дигитализацијом до развоја за одрживу будућност у Источној Европи“, која се одржава у Врднику од 18. до 20. септембра 2019. године у организацији Републичког геодетског завода (РГЗ) заједно са Заједничким истраживачким центром Европске комисије (EC JRC), Светском банком (WB), Економском комисијом Уједињених нација за Европу (UNECE), Организацијом Уједињених нација за храну и пољопривреду (UNFAO) и Експертском комисијом Уједињених нација за глобално управљање геопросторним информацијама за Европу (UNGGIM-Europe).

На Конференцији, која се бави утицајем дигиталних технологија на друштво, њиховим предностима и могућностима, испред Града Сомбора учествовале су градоначелница Душанка Голубовић и начелница Градске управе Хелена Роксандић Мусулин.

 
Close Menu