СУТРА ПОЧИЊЕ СОМБОРСКИ КЊИЖЕВНИ ФЕСТИВАЛ
СУТРА ПОЧИЊЕ СОМБОРСКИ КЊИЖЕВНИ ФЕСТИВАЛ

У организацији Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, а уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Града Сомбора и Културног центра „Лаза Костић“ 10. и 11. маја 2019. године ће бити одржан четврти „Сомборски књижевни фестивал“. Манифестација има за циљ представљање актуелне књижевне продукције, те су његови гости релевантна имена из домена савремене уметности: Михајло Пантић, Љубица Арсић, Владислав Бајац, Бојана Стојановић Пантовић, Марко Погачар и Драган Бошковић.

Поред разговора и читања, у склопу Фестивала ће бити додељена и награда за најбољу другу књигу аутора млађих од 35 година. Овогодишњи лауреат је београдски писац Милош Петрик са збирком прича „Млад си да се прославиш“.

Програм Сомборског књижевног фестивала:

Петак, 10. мај 2019. године

Галерија Културног центра Лаза Костић, Лазе Костића 5, Сомбор

18:30 – Свечано отварање Фестивала

19:00 – разговор и читање: Бојана Стојановић Пантовић, Марко Погачар и Драган Бошковић (о ауторима говори Бранислав Живановић, разговор води Тамара Бабић)

Субота 11. мај 2019. године

Галерија Културног центра Лаза Костић, Лазе Костића 5, Сомбор

18:30 – додела награде на Конкурсу за другу књигу аутора млађих од 35 година Милошу Петрику

19:00 – разговор и читање: Михајло Пантић, Владислав Бајац и Љубица Арсић (о ауторима говори Драган Бабић, разговор води Тамара Бабић)

 

Оставите одговор

Close Menu