СВЕ СПРЕМНО ЗА ДЕВЕТИ „GREEN TOWN JAZZ FEST“
СВЕ СПРЕМНО ЗА ДЕВЕТИ „GREEN TOWN JAZZ FEST“

Девети по реду „Green Town Jazz Fest“ биће одржан 20. и 21. јуна 2019. године у башти Bowling centra Bowlingstones у Сомбору. Извођачи ће бити еминентни домаћи џез музичари из Београда, Новог Сада и Сомбора потпомогнути младим музичарима сомборске Музикке школе, а део програма је посебно припреман за овогодишњи фест. Концепт програма заснован је на класичном џез репертоару, латину, свингу и филмској музици.

Манифестацију ће сутра, 20. јуна од 20 сати отворити „THURSDAY JOY QUARTET“ састављен за ову прилику, који ће извести класичан џез репертоар у аранжманима за саксофон, клавир, контрабас и бубањ. Након тога, од 22 сата публици ће се представити Милица Ддудић Поњевић квинтет, вокални састав који ће извести џез нумере у латино и свинг маниру. Један део програма је на португалском, док је други на енглеском језику.

Другог дана манифестације, 21. јуна програм ће почети у 20 сати, наступом младих музичара оркестра Музичке школе „Петар Коњовић“ Сомбор, који ће извести део концерта посвећеног Лази Костићу. Од 22 сата почеће концерт оркестра Александра Дујина под називом „ALEKSANDAR DUJIN ORCHESTRA HAPPY MOMENTS“. Ово је нови програм чувеног оркестра Александра Дујина који је настао крајем 2018. године, а реализован је у Новосадској синагоги. Вокалне солисткиње Невена Рељин и Вања Манић Матић ће извести џез евергрин композиције на француском, шпанском, португалском и енглеском језику, а програм садржи светске стандарде франкофоне, латино и филмску музику.

Улаз на манифестацију је бесплатан, а резервација столова се може обавити путем телефона 069/4377-112.

 

Оставите одговор

Close Menu