ТОКОМ ОВОГОДИШЊЕГ „БОДРОГА“ МОНОШТОР ПОСЕТИЛО 10.000 ЉУДИ
ТОКОМ ОВОГОДИШЊЕГ „БОДРОГА“ МОНОШТОР ПОСЕТИЛО 10.000 ЉУДИ

Протеклог викенда у Бачком Моноштору је петнаесту годину за редом одржан „Бодрог фест“, који током два дана на једном месту споји све вредности овог места. Манифестација носи назив по легенди из 16. века, када се у близини Бачког Моноштора налазила Бодрог град – тврђава, коју је, према историјском предању, Дунав однео.

Сви који су ове године посетили Бачки Моноштор уживали су у лепотама овог места, кроз садржаје које су припремили организатори. Како кажу у Месној заједници „Бачки Моноштор“, протеклог викенда ово село је угостило више од 10.000 хиљада посетилаца. Надлежни истичу да су задовољни фестивалом и посетом.

Првог дана манифестације организовано је такмичење у кувању рибљег паприкаша под називом „Бодрошки котлић“, а прву ватру упалио је заменик градоначелница Сомбора Антонио Ратковић. Уз песме музичке легенде Звонка Богдана и „Бит Бенда“ из Београда, такмичило се више од стотину кувара свих узраста мушког и женског пола из Моноштора, Апатина, Сомбора и других околних места, али и из Хрватске.

Другог дана фестивала одржане су изложбе и радионице за децу, а наступила су културно уметничка друштава и хорови. Представљена је и богата гастрономска понуда, а оно што је и ове године дало печат другом фестивалском дану је свакако Фијакеријада.

Рапортом који је Сузана Секулић предала Антонију Ратковићу, заменику градоначелнице Сомбора, озваничен је још један „Бодрог фест“. Антонио Ратковић је у име Градске управе града Сомбора поздравио све присутне и похвалио организациони одбор „Моношторског котлића“, нагласивши да су Моношторци подигли леставицу на виши ниво, у односу на Сомборце и осталих 14 насељених места.

  • Сама легенда о Бодрогу која је стара неколико векова, као и прича о његовом нестанку, инспирисала је Моношторце да пре 15 година започну са овом манифестацијом у коју су уклопили културу, традицију, обичаје али и природу, истакао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић.

Овогодишњи „Бодрог фест“ је завршен концертом тамбурашког састава „Месечина“, са наступом солиста Зораном Иђушки и Алексом Недељковић, а госте је забаљала и група “Трилоџи”.

 
Close Menu