У НЕДЕЉУ УЛТРАМАРАТОН БАЈА – СОМБОР
У НЕДЕЉУ УЛТРАМАРАТОН БАЈА – СОМБОР

У недељу, 01. децембра 2019. године биће одржан Ултрамаратон Баја – Сомбор, међународна манифестација која представља једну од активности у оквиру пројекта „Развој екотуристичких дестинација у прекограничном региону Баја – Сомбор развојем тематских зелених путева и туристичке понуде“.

Старт ултрамаратона ће бити у 10 часова на градском тргу у Баји, а тркачи ће кренути на пут дугачак 48 километара, са циљем у Сомбору. Трка ће проћи кроз насељена места Вашкут и Гара у Мађарској, а у Републику Србију учесници ће ући преко граничног прелаза Растина, након чега ће проћи кроз Гаково и трчећи поред салашарског насеља Ненадић, Гаковачким путем и Војвођанском улицом, ући у циљ који ће бити на сомборској главној улици (Краља Петра Првог).

За ултрамаратон Баја – Сомбор пријављено је 150 тркача из Србије, Мађарске, Хрватске и Босне и Херцеговине. У ултрамаратонској трци на 48 километара ће поред појеинаца, учествовати и штафете које броје два и три члана.

Очекује се да први тркачи на територији Репбулике Србије буду око 11,30 часова, док ће најбржи штафетни тимови на главној улици у Сомбору бити око 13,30 часова. Крај ултрамаратонске трке одређен је за 16 часова.

„Позивамо све наше суграђане да подрже ове истиснки храбре тркаче, који ће на најбољи начин да промовишу добросуседску и пограничну сарадњу између Србије и Мађарске. Такође молимо све учеснике у саобраћају да обрате посебну пажну на тркаче и да прате упуства службених лица“, стоји у допису АРК „Сомаратон“ Сомбор који је један од организатора.

 
Close Menu