У СОМБОР СТИЖЕ НОВО ВАТРОГАСНО ВОЗИЛО
У СОМБОР СТИЖЕ НОВО ВАТРОГАСНО ВОЗИЛО

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, присуствујући расподели око 80 нових ватрогасних и службених возила, да Министарство унутрашњих послова наставља захваљујући одговорној економској политици државе са интензивним опремањем полицајаца и ватрогасаца, како би они били што безбеднији и како би још ефикасније бринули о безбедности грађана Србије.

  • Припадници Сектора за ванредне ситуације добили су 12 ватрогасних возила, која ће бити распоређена у ватрогасно-спасилачке јединице у Јагодини, Шапцу, Врању, Новом Пазару, Сомбору, Краљеву, Прокупљу, Зајечару, Новом Саду и Београду. Хоћемо да покажемо да смо одговорни према грађанима у свим деловима наше земље и зато равномерно набављамо возила и опрему и за полицајце и за ватрогасце у свим општинама где је то потребно, рекао је Стефановић. Он је најавио да ће сходно приоритетима које је овај Сектор задао, нова ватрогасна возила до краја године стићи и у остале делове Србије.

Он је подсетио да су ватрогасци-спасиоци до пре неколико година располагали са возилима, од којих су нека била стара и по 50 година, те да ће нова опрема и техника допринети и њиховој бољој заштити и већој ефикасности у пружању помоћи грађанима.

  • Такође, 60 комби возила биће коришћено у Полицијској бригади, Специјалној антитерористичкој јединици и Жандармерији, али и у полицијским станицама широм Србије. То ће олакшати полицајцима посао, јер су раније оваква комби возила постојала само у седишту полицијских управа. Од овог броја, 33 комби возила су за интервентне јединице полиције рекао је Стефановић.

Стефановић је истакао и да је Министарство, после дужег времена, набавило и осам савремених санитетских возила, која ће бити коришћена за збрињавање припадника полиције, али и у свакој другој ситуацији када је неопходна помоћ грађанима.

  • Наставићемо да континуирано опремамо припаднике Министарства унутрашњих послова и унапређујемо услове њиховог рада, јер морамо водити рачуна о људима, који данас раде можда и најтежи посао у Србији. Улажући у њихову обученост и опремљеност, улажемо и у већу безбедност грађана, рекао је Стефановић.
 
Close Menu