У СОМБОРСКУ БОЛНИЦУ СТИГЛА ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА
У СОМБОРСКУ БОЛНИЦУ СТИГЛА ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА

Њ.К.В. Принцеза Катарина, у пратњи извршног директора Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине у Србији др Милана Чутурила и директорке Фондације „Lifeline” Њујорк Тијане Ибрахимовић је уручила донацију у вредности око 30.000 евра Општој болници „Др Радивој Симоновић” Сомбор.

Донација се састоји од десет страјкер електричних кревета за интензивну негу са душеком и трансформатором, двоје инвалидских колица, шест канти за биоотпад, четири апарата за мерење крвног притиска и машине за сукцију ниског притиска.

У дворишту болнице су их дочекали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, већник Града Сомбора за област здравства и социјалне заштите др Далибор Форгић, заменик директора Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ др Дарко Косановић и главна медицинска сестра болнице Ђурђа Бадовинац.

– Донација сомборској болници за све нас као грађане Сомбора је од изузетног значаја с обзиром да нам омогућава квалитетнију и бољу здравствену заштиту. И до сада смо као локална самоуправа учинили бројне напоре да побољшамо здравствену заштиту на нашој територији, која у случају Опште болнице обухвата не само грађане Сомбора, којих има преко 80.000, него и грађане читавог Западнобачког округа, тако да нас је око 200.000 овим путем добило једну велику и значајну донацију, рекла је Душанка Голубовић.

Њ.К.В. Принцеза Катарина истакла је да лекари и медицинске сестре који обављају херојски посао треба да имају одговарајуће апарате за рад

– Ја сам срећна што имам прилику да вам донесем мали поклон и желим да дођем опет, али потребно је прво направити листу приоритета шта вам је потребно и ми смо спремни да помогнемо, нагласила је Принцеза Катарина.

– Значај ове донације огледа се у томе што наша болница располаже са 723 болесничка кревета, а од тога смо до сада имали осам електричних кревета. Сада ће ова донација од десет електричних кревета значајно побољшати квалитет неге и лечења пацијената, рекао је заменик директора Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ др Дарко Косановић.

Ова донација распоређена је на Интерном одељењу Опште болница Сомбор у Коронарној јединици и на Одсеку Интервентне кардиологије.

 
Close Menu