У СОМБОРУ ОДРЖАН ТРЕНИНГ БЕЗБЕДНЕ ВОЖЊЕ ЗА МОТОЦИКЛИСТЕ
У СОМБОРУ ОДРЖАН ТРЕНИНГ БЕЗБЕДНЕ ВОЖЊЕ ЗА МОТОЦИКЛИСТЕ

Протеклог викенда, 02. и 03. августа 2019. године у Сомбору је одржан тренинг безбедне вожње за мотоциклисте. Тренинг је организован и одржан захваљујући ентузијазму и жељи самих учесника који су желели да унапреде своје вештине управљања, али и да дају допринос безбедности у саобраћају. Подршку су пружили Агри Бизнис партнер доо, Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора, предузеће ЈКП „Чистоћа“ и ватрогасна станица Сомбор.

Тренинг, који је одржан уз помоћ сертификованих инструктора Мото клуба „Бездбедност“ из Београда, састојао се из теоретског и практичног дела.

На теоретском делу обуке представљене су ситуације и ризици са којима се сусрећу мотоциклисти у саобраћају. Приказане су и студиозно објашњене ситуације које указују на грешке које праве мотоциклисти, као и оне где су они угрожени од стране других учесника у саобраћају. Приказани су видео снимци и фотографије повреда и страдања мотоциклиста а посебно је наглашено обавезно коришћење квалитетне заштитне опреме.

Другог дана, на полигону у насељу Градина, одржан је целодневни тренинг са једанаест учесника. Тренинг се састојао од низа вежби које су имале улогу да помогну избегавању ризличних ситуација у којима се мотоциклисти могу наћи током вожње.

Мотоциклисте и инструкторе на полигону Градина посетили су чланови Савета за безбедност саобраћаја Лука Милановић, Панто Петровић, Сава Радић, председник савета и заменик градоначелнице Антонио Ратковић и начелник саобраћајне полиције ПУ Сомбор Зоран Глумац.

 

Оставите одговор

Close Menu