У СОМБОРУ ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВАЦА ИЗ ВЕРОНАУКЕ
У СОМБОРУ ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВАЦА ИЗ ВЕРОНАУКЕ

У суботу, 19. октобра, у Основној школи „Никола Вукићевић“ Сомбор одржано је такмичење ученика Основних школа са територије Архијерејског намесништва сомборског, који похађају Православни катихизис (веронауку). Такмичење је организовала Епархија бачка, поводом осам векова Аутокефалности Српске православне цркве, а учествовало је 60 ученика који су се такмичили индивидуално и тимски. Комисију која је оцељивала радове су чинили катихете Слађана Марковић и Бранко Батало, као и Бранислав Ђурчић, професор историје.

У екипној конкуренцији прво место је освојила ОШ „20. октобар“ из Сивца, друго место деле: ОШ „Никола Вукићевић“ из Сомбора и ОШ „Жарко Зрењанин“ из Апатина, а треће место је припало екипи школе „Бранко Радићевић“ из Стапара.

Најбољи успех у појединачном такмичењу је остварила Мирјана Сладојевић, ученица ОШ „Жарко Зрењанин“ из Апатина, друго место деле: Ђорђе Ђурић, ученик из ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Станишића и Софија Стевановић, ученица ОШ „Братство Јединство“ из Бездана, а треће место је освојио Душан Шијачић, ученик ОШ „Никола Вукићевић“ из Сомбора.

У просторијама Црквене општине Сомбор, ученицима који су остварили најбоље резултате пригодне награде је уручио Архијерејски намесник сомборски, Саво Николић.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ.

 

Оставите одговор

Close Menu