У СОМБОРУ ОТВОРЕН КАЈАК ЦЕНТАР
У СОМБОРУ ОТВОРЕН КАЈАК ЦЕНТАР

У оквиру Пројекта „Развој дестинација еколошког туризма прекограничног региона Баја – Сомбор развојем тематских зелених стаза и туристичких пакета Баја – Сомбор зелене стазе“ јуче је на обали Великог бачког канала код апатинског моста отворен Кајак центар Сомбор“.

Кајак центар су овом приликом посетили градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и представник града Баје Ковач Чаба.

  • Велико ми је задовољство што се данас налазим у једном реновираном објекту који иначе припада предузећу „Западна Бачка“, али га је Град Сомбор пре неколико година добио на коришћење и у сарадњи са партнерским градом Бајом успео да среди на овакав начин. Намена овог објекта јесте да буде кајак центар и у циљу развоја кајакашког спорта у Сомбору и афирмације, како туризма, тако и пре свега самог Канала, као једне посебне туристичке дестинације, рекла је градоначелница Сомбора. Она се захвалила на сарадњи братском граду Баји који је пружио партнерску подршку за реализацију овог пројекта.
  • Кајак центар није једино што ће у склопу овог пројекта бити урађено, планирана су и два бициклистичка одморишта, једно у Сомбору и једно у Бездану. За нас афирмација бициклизма, афирмација кајак спорта и свих оних рекреативних и других активности, које пре свега чувају нашу природу, наше зеленило, Бачко подунавље и подстичу људе да овде долазе, да се крећу и конзумирају садржаје које та природа нуди, јесте нешто што је наш приоритет, истакла је градоначелница.

Вредност пројекта је 403.971,55 евра, а од тога је 343.375,81 евра донација Европске уније. Реновирани објекат код ресторана „Слон“ на каналу садржи централну салу, свлачионице, тоалете и место за одлагање пловила и опреме, а у његовом склопу је и понтон са кога се спуштају кајаци у воду.

 
Close Menu