У СОМБОРУ ЗА САДА НЕМА ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНАВИРУСА, ОДЕЉЕЊЕ У БОЛНИЦИ СПРЕМНО ЗА ПРВЕ ПАЦИЈЕНТЕ
У СОМБОРУ ЗА САДА НЕМА ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНАВИРУСА, ОДЕЉЕЊЕ У БОЛНИЦИ СПРЕМНО ЗА ПРВЕ ПАЦИЈЕНТЕ

Апотеке у Западнобачком биће ускоро опремљене средствима за дезинфекцију којих тренутно нема на тржишту. Како у сомборским апотекама кажу за РТВ – „ни запослени не носе заштитне маске, јер их тренутно нема на тржишту“.

Већина апотека на вратима има обавештење чега у апотекама нема како грађани не би улазили само за те информације да питају. У апотекама апелују на грађане да имају разумевања и поверења, те да не стварају панику до доставе нових залиха, јер се од њих ништа не сакрива.

У сомборским апотекама, али и објектима у мањим местима апотекарке углавном раде без заштитних маски, јер како смо сазнали, све је распродато пре недељу дана, а нове испоруке се тек очекују. Забележили смо да дистрибуција са лековима функционише, али нису достављене очекиване заштитне маске, рукавице, сапуни за дезинфекцију, алкохол и друга средства.

  • Све што смо имали од средстава за дезинфекцију распродали смо средином прошле недеље. Међутим, имамо залихе лекова за снижавање температуре, парацетамола, бруфена, али и таблета за дезинфекцију грла, казала је Роберта Сабо, апотекарка у Бездану.

Поред тога што су апсолутно забрањене посете у сомборској Општој болници “Др Радивој Симоновић”, предузете су и максималне безбедносне мере. На самом улазу у болницу налази се тим медицинског особља, а са сваким ко мора да уђе у објекат болнице из хитних разлога обавља се разговор и мери се телесна температура. Пацијенти који имају проблема са дисајним путевима или повишену телесну температуру аутоматски се упућују у зелени шатор.

Како нам је речено, у шатору се обавља епидемиолошка анкета, где, уколико постоји основа, епидемиолог увтрђује даље мере поступања у случају Covid19. У сомборској болници је спремно Одељење да смести прве пацијенте оболоеле од корона вируса, а до јуче поподне није било оболелих.

У сомборском дому здравља апелују на пацијенте, а нарочито оне преко 65 година да не долазе у здравствене установе. Наглашавају да сви пацијенти искључиво прво зову телефоном и заказују прегледе или објасне какве имају симптоме или проблеме како би им се дале одговарајуће инструкције или упутила Хитна медицинска помоћ. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.

 

Оставите одговор

Close Menu