УЧЕНИЦИ ИЗ СТАПАРА НАЈБОЉИ У ОРАЊУ И ВОЖЊИ ТРАКТОРА НА ПОЛИГОНУ
smart
УЧЕНИЦИ ИЗ СТАПАРА НАЈБОЉИ У ОРАЊУ И ВОЖЊИ ТРАКТОРА НА ПОЛИГОНУ

Протеклог викенда у Стапару је одржано 44. Такмичење младих задругара орача Србије. Основна школа „Бранко Радичевић“ као организатор, показала је лепо лице доброг домаћина. На тесту знања најбољи је био Иван Првуловић из ОШ „Ђура Јакшић“ из Кривеља са максималних 60 бодова.

Најбољи пласман у конкуренцији 28 младих орача из целе Србије остварили су ђаци из Стапара. Сава Елесин је првак Србије у орању, док је Михајло Стајшић првак државе у вожњи трактора на полигону. У тиму стапарске Основне школе поред овог двојца су били Митар Куцурски и Никола Стајшић, који су својим наступима допринели да екипа из Стапара у генералном пласману буде друга. Прво место у укупном пласману освојила је екипа из Кривеља код Бора, док је трећа била екипа ОШ „Алекса Шантић“ из Вајске.

Директорица школе стапарске Основне школе „Бранко Радичевић“, мр Јелена Милић је посебно истакла и похвалила рад и ангажовање свих запослених, као тима који је још једном показао да иза сваког успеха ђака стоји уигран тим наставника и осталих запослених. Ментор и главни модератор рада је била наставница Јелка Филиповић, која је у школи ангажована у раду ученичке задруге „Липа“. Тренер екипе је био мр Влада Ђурковић.

Учесници 44. Такмичења младих задругара орача Србије
 
Close Menu